Gödöllői Kirchhofer SE - Tájékozódási futás

Kik vagyunk?


GKS logo

Az egyesület 2007-ben alakult a gödöllői születésű Kirchhofer József volt testnevelő, a GEAC gyalogló- és hosszútávfutó edzőjének nevét felvéve. A tájékozódási futó szakosztály 2014-ben kezdte meg a működését, akkor alig fél tucat 9-12 éves korú gyerekek sportoltatásával.

Mára az ország egyik legdinamikusabban fejlődő utánpótlásbázisával rendelkező szakosztályává vált, közel 50 gyermek, és majd 20 felnőtt, és senior korú versenyzővel, ahol az utánpótlás korosztályú gyermekek már az országos bajnokságokon is rendre dobogós helyezéseket értek el.

Kirchhofer József


A hétköznapokban komoly munka folyik, a gyerekek többsége heti két edzésen vesz részt, ahol elméleti-, és fizikai felkészítésben is részesülnek. Az edzések egy jelentős része, valódi tájfutás, mivel Gödöllőnek és környékének több területéről is rendelkezünk tájfutó térképpel. Ilyen területek az egyetemi városrész, az egyetemi erdő, az Alsópark, a Kastélypark, az Erzsébet-park, a belváros, és a Patak-tér.
Edzőink több csoportban, a gyerekek tudásszintjének megfelelő pályákat alakítanak ki az edzésekre.
A meglévő térképek valamelyikén minden évben egy tájfutó versenyt is szoktunk rendezni.

A felnőttek is hetente kétszer jönnek össze – munka végeztével - közösen edzeni, (pályát) futni.

Hétvégenként versenyekre járunk az ország minden részébe, gyönyörű tájakra, erdőkbe, mezőkre, városokba, sőt, néha még külföldre is eljutunk.
Természetesen nem tudunk minden versenyen részt venni (hétvégenként több is van!), de minden nagyobb versenyen, és az országos bajnokságokon rendszeresen ott vagyunk, és rengeteg érmet hozunk haza.

Sok az olyan család, ahol mindenki részt vesz a versenyeken. Az edzések látogatását, a versenyeken való indulást a gyerek kezdi, majd a szülők is egyre inkább látják ennek pozitív hatását, és előbb-utóbb ők is bekapcsolódnak. Négy éve e sorok írója is azt mondta, hogy soha nem fog tájfutni, aztán 2018-ban 52 futamon indult el a versenyszezonban. Persze, ez nem elvárás senkitől. Érdemes elolvasni, hogy hogyan látja egyik "versenyző szülőnk" a tájfutást.

Minden évben két edzőtábort szervezünk, egyet tavasszal a már komolyabb tudással rendelkező gyerekeknek, egyet pedig nyáron, ahol tudástól és felkészültségtől függetlenül mindenkit várunk.
Évente kétszer „családi napot” is tartunk, ahol közösen játsszunk, programokat szervezünk, eszmecserét folytatunk, s némi szakmával is színesítjük ezeket az alkalmakat.

Egy összetartó, egymást segítő remek csapat vagyunk. A felnőttek, ki-ki, ahogy ideje engedi, segítenek a klub dolgainak szervezésében, a gyerekek fuvarozásában, az edzések lebonyolításában.
Várjuk mindenki jelentkezését, aki szeretné, ha ő, vagy gyermeke egy ilyen összetartó csapathoz tartozna, és egy ilyen szellemet, és testet egyaránt fejlesztő sportágat űzne.
Természetesen, felnőttek jelentkezésének is örülünk, korra és nemre való tekintet nélkül!