Gödöllői Kirchhofer SE - Tájékozódási futás

Edzőink

Card image

Kármán Katalin

Földrajz-testnevelés szakos tanár vagyok, atlétika és tájékozódási futó edző. A Damjanich iskolában tanítok.
50 éve vagyok tájfutó. A tájfutás nekem szenvedély. A mai napig rendszeresen edzek, a motiváció adott, szenior világbajnoki érmek, országos bajnoki címek gyarapítása.
Heti egy alkalommal vállaltam edzésvezetést. Fő célom valamit visszaadni a sportágamnak. Példát szeretnék mutatni a tanítványoknak, illetve a tapasztalataimat, tudásomat átadni nekik.
Legyen élmény a tájfutó edzés, de kitartásuk, akaratuk, fegyelmezettségük, önismeretük is erősödjön, fejlődjön.
Ha valaki nem szeretne versenyzővé válni, akkor is hasznos a térképismeret, nem csak a földrajz tantárgy alapja, de a mindennapokban is nélkülözhetetlen.
Azt nem kell bizonygatni, hogy a természetben végzett mozgásformák a legegészségesebbek.

Card image

Szecsődi Ákos

1983-ban ismerkedtem meg a tájfutással a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ( BEAC ) tájfutó szakosztályában, és megfogott, magához bilincselt ez az összetett, magas szintű szellemi és fizikai képességeket igénylő, természetközeli sport.
1989-ben kezdtem edzői tevékenységemet az egyesületben, és egész Gödöllőre költözésemig folytattam, miközben 12 évig szakosztály vezető is voltam.
Tanítványaim több bajnoki éremmel örvendeztettek meg engem és a szakosztályt, többen még ma is aktív versenyzők és versenybírók.
Gödöllőre költözésünk után ifj. Kiss György ( Guriga ) unszolására elvállaltam, az akkor 10 fővel induló, tájfutó csoport edzői teendőit, amit azóta is örömmel végzek. Elsőrendű feladatomnak érzem a fiatal sportolók elméleti és gyakorlati tájfutás technikai képzését, valamint az egészséges testedzés és a egészséges versenyszellem kialakítását és fenntartását.
Emellett ma is aktívan versenyzek szenior korcsoportomban.
Edzői és ifjúság nevelési tevékenységem elismeréseként 2018-ba a Magyar Tájfutó Szövetség, Tájfutásért Kitűző kitüntetésben részesített.
Kitüntetésnek érzem, hogy BEAC-os tagságom fenntartása mellett, a Kirchhofer SE tiszteletbeli tagjának választott.

Card image

Kiss György

Negyven éve része az életemnek a rendszeres mozgás. Mint atléta a hosszútávfutás és a gyaloglás voltak a versenyszámaim.
A Szenior atlétikai világversenyeken 30 éve veszek részt, gyaloglásban. VB 9. EB 4.egyéni-, míg csapat 2. hely a legjobb eredményeim.
1983-ban kezdtem edzőként gyerekekkel foglalkozni. Eleinte a 8-10 éves öttusázó palánták futóedzéseit vezettem, majd a hosszútávfutó és gyalogló csoportban, Kirchhofer Jóska bácsi mellett, a legifjabbak edzéseit vezettem.
Mintegy 15 éve ismerkedtem meg a tájfutással.
A GKS Tájfutó csoport létrehozásától kezdve, erőnléti edzőként dolgozom, elsősorban a kezdő fiatalokkal.